Пресотерапия и Лимфодренажен масаж

Пресотерапията е модерен, ефективен и безболезнен метод с изразен терапевтичен ефект за премахване на целулит и мастни натрупвания по тялото. Активира пасивната част на кръвообръщението – вените и лимфните съдове като по този начин стимулира дренажа на натрупаните токсини към прочистващите органи.

Процедурата резорбира отоците, има освобождаващ и болкоуспокояващ ефект. Води до промяна в контура на тялото, силуетът става по-фин, а проблемните, отекли зони биват разтоварени.
Препоръчва се при тежест и умора в краката в резултат на нарушено кръвообръщение и отоци по крайниците, както и при целулит и затлъстяване.

Процедурата трае 30 минути,  много е приятна и осигурява обща релаксация и цялостно възстановяване на организма. Води до усещане за лекота, облекчаване на тежестта в краката. Движите се лесно и леко, чувствате се по-слаба и стегната, без отоци и болки в краката.

Проектиран така, че да се увеличи циркулацията на кръвта и лимфния поток в краката, апаратът ни за пресотерапия подобрява прочистването на извънклетъчните течности, премахва подуването и отоците, облекчава умората на краката и подобрява кислородния поток през цялото тяло.

Пресотерапията подобрява кръвообращението и увеличава лимфния дренаж.
Процедурата е безспорна алтернатива на липосукцията.

Какво представлява процедурата?

Апаратът за пресотерапия извършва механичен и пневматичен дренаж, с масаж чрез компресиране и декомпресиране на аксесоари (подобни на боти за целия крак).

Ботите се изпълват с въздух като налягането и честотата на помпене и издишане варира. По този начин се осъществява натиск върху крайниците, което активира кръво и лимфо- обръщението и спомага за извеждане на токсините от организма.
При процедурата пациентът е легнал и отпочива върху кушетка. Компресията от апарата не е болезнена.

Веднага след процедурата усещането за тежест в краката е изчезнало; задържането на течности и отоците биват елиминирани.

Лимфен дренаж

Това е въздействие върху меките тъкани на тялото за премахване на излишните течности и продукти от обмяната на веществата по лимфните съдове.

Лимфният дренаж позволява да се премахнат застоялите явления в тъканите, които неизбежно възникват с възрастта, с натрупването на излишни килограми и с появата на болестите.

Задържането на течности  е причинено от състояния като увеличение на артериалното налягане, възпаления и алергии, хормонални нарушения, например хипо функция на щитовидната жлеза, предменструален синдром, неправилни диети и интензивно физическо натоварване, стоящи професии.

С течение на времето се стига до образуване на отоци на краката, подуване на лицето и образуване на торбички под очите, излишни килограми, целулит и развитие на верикозна болест на краката (разширени вени). Пресотерапията и лимфният дренаж ефективно повлияват на застоялите подкожно-мастни тъкани, карайки лимфната система активно да извежда натрупаните течности и шлаки, което довежда до постепенно намаляване на целулитните образования, нормализация на микроциркулацията и обмена на веществата в тъканите.

Субективно това се усеща като приятно чувство на лекота и отпускане на всички тъкани още след първата процедура пресотерапия / лимфен дренаж.

Курс процедури

Препоръчваме ви курс от около 10 процедури (до 15), който позволява в значителна степен да се облекчи чувството за тежест в краката, причинено от венозната недостатъчност (за хората, страдащи от разширени вени), да се премахнат целулита, отоците и отпускането на кожата.

Може да се каже, че процедурата на практика се явява и профилактика против стареенето.

Пресотерапията в борбата с целулита

Всяка антицелулитна програма започва с лимфен дренаж, за да се проведе предварително дълбоко прочистване на тъканите. При това е необходимо да се пие достатъчно количество вода или несладки сокове за максимално подпомагане на извеждането на токсини от организма.

Едновременно с това лимфният дренаж осигурява по-равномерно разпределение на течностите, преобразувайки контурите на тялото и разтоварвайки проблемните зони.

Пресотерапията е изключителен метод за детоксикация, който чрез ефективен лимфен дренаж допринася за насърчаване на естествените функции на организма за пречистване от токсини.

Ревитализирането на тъканите води до отслабване и придаване на по-естетична форма на краката, като същевременно процедурата подобрява и тонуса на кожата.

За кого е подходяща пресотерапията?

9

За хора, които се нуждаят от лимфен дренаж и детоксикация на тялото си.

9

Хора, които биха желали да подобрят външния вид (контурите) на тялото/бедрата си.

9

Хора с целулит и излишни килограми, с нарушена обмяна на веществата в организма.

9

Хора, изпитващи дискомфорт, умора или задържане на течности.

9

Хора, имащи проблем с нарушено кръвообращение или нуждаещи се просто от тонизиращ масаж.

Пресотерапията не се препоръчва при:

9

Дълбока венозна тромбоза

9

Наличие на болка или изтръпване на краката

9

Остра инфекция на засегнатия крайник

9

Сърдечна недостатъчност

9

Остри заболявания и наличие на медикаментозно лечение към момента на процедурите

Колко процедури пресотерапия се препоръчват?

За най-добри резултати се препоръчва поредица от процедури, чиито брой на курс се препоръчва да е 10, но може да варира между 8-15, в зависимост от конкретните индивидуални нужди.